LG представиха 84-инчов 4К 3D Smart TV

1
19

Последната дума на модата на пазара за телевизори е Ultra-High Definition или познатата още като „4К резолюция“. 4К е нещо като 3D-то на 2013 година – задължителна характеристика на всеки нов модел телевизор от висок клас. Тази година на CES LG обединиха както 3D възможностите, така и 4К резолюцията в най-новото попълнение към линията им Smart TV – 84-инчовия 84LM960.

Телевизорът поддържа резолюция от 3840 х 2160 пиксела, от която, за съжаление, няма как да се възползваме максимално поради липсата на достатъчно 4К съдържание. Дори по време на CES компанията не успя да покаже повече от изображения на пейзажи, някои от които в 3D. Макар и малко на брой те впечатлиха публиката с невероятното качество, подсилено от контраста в съотношение 10,000,000 : 1.

LG ще продават телевизора в комплект с шест чифта 3D очила. Очилата ще са леки и ще наподобяват тези, които се раздават преди 3D прожекциите в киносалоните. Телевизорът ще има опция за промяна на 3D дълбочината, която ще даде на зрителя свобода върху качеството на 3D изображението и ъгъла, под който го гледаме. Моделът освен това ще може да превръща 2D в 3D съдържание.

Интелигентният телевизор използва двуядрен процесор и има достъп до 1400 приложения. Към него се предлага и дистанционното управление Magic Remote, което позволява управление чрез жестове и гласови команди.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари