LG представи два Android-комуникатора базирани на платформата Snapdragon

0
31

Първите слухове за това, че LG разработва висококласни комуникатори под управлението на операционната система Google Android, се появиха още миналия месец, но днес те се потвърждават с официалния им анонс. Корейската компания представи два флагмански продукта под наименованията LG LU2300 и LG KU9500/SU950.

Споменатите устройства са базирани на платформата Qualcomm Snapdragon и притежават процесор с честота 1 GHz, която присъства и в Google Nexus One и няколко други устройства от високия клас. Диагоналите на дисплеите са 3,5-инчови, които са произведени по технологията AMOLED и поддържат резолюция 800х480 точки. Типът на сензорния панел не е оказан, но обикновено в комуникаторите от този тип присъства капацитивен вариант. Известно е, че и двата терминала ще поддържат 3D-звучене Dolby и ще притежават TV-тунери стандарт T-DMB, GPS-приемник и модули Wi-Fi.

LG SU2300 се отличава от LG KU9500/SU950 с наличието на подвижна хардуерна QWERTY-клавиатура и оптичен трекпад, а вторият комуникатор е изпълнен във форм-фактор обичаен сензорен моноблок. Сред наличните софтуерни приложения в устройството може да се обърне внимание на LG Air Sync, което позволява на потребителя синхронизирането на личната информация с персоналния компютър и предаването на медия-съдържание по въздуха. LG SU2300 ще бъде пуснат в продажба през месец май, като същият ще се продава с налична операционна система Android 1.6 на Гугъл, но през юли-август тази година от LG обещават, че да пуснат софтуерно обновление до Android 2.1, което потребителите ще могат инсталират самостоятелно. През юни постепенно по магазините ще бъдат пуснати и LG KU9500/SU950. Тези апарати ще бъдат оборудвани с ОС Android 2.1 на Гугъл, но информация за цените им все още няма.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари