LG представи на IFA 2011 плазмения телевизор LG Pentouch TV

0
132

В допълнение към поддръжката на 3D-технологии, които вече са интегрирани в най-модерните телевизори, производителите се опитват да добавят повече функции. Не прави изключение и компанията LG, която показа на IFA 2011 плазмения телевизор PZ850 Pentouch TV. Негова особеност е вграденият дигитайзер, който дава възможност на 60-инчовия дисплей на устройството да се рисуват картини или да се играе Angry Birds. В този случай, както твърдят от LG, екранът не е застрашен от драскотини, тъй като е покрит със защитно стъкло.

LG PZ850 може да се свърже към Интернет посредством вградения си браузър, а също така в него присъстват и редица приложения за възпроизвеждане на онлайн съдържание. Специално за дигитайзера, от LG са вградили в телевизора няколко програми, включително и „Галерия“, „Дневник на семейството“, „Фото редактор“ и „Албум за рисунки“.

Новият телевизор на LG може да изобразява 3D видео, както и да конвертира в реално време 2D картината в 3D. Това позволява гледането на обичайни телевизионни предавания в 3D, въпреки че качеството на картината, при такова преобразуване, може да не бъде на ниво.

60-инчовият плазмен дисплей на LG PZ850 поддържа технологията Sub Field Driving 600 Hz, която подобрява качеството на картината по време на възпроизвеждане на динамични сцени в резолюция 1080p. В телевизора са налични два HDMI конектора, два компонентни входа, един USB 2.0 порт и аудио вход/изход. Освен това, в PZ850 са вградени два високоговорителя с мощност 10 вата всеки.

В Европа, телевизорът LG PZ850 ще бъде достъпен в три версии: 60-инчов с поддръжка на 3D на стойност от около $2199, без 3D – $1699 и 50-инчов модел – $1099.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за