LG представи новите си монитори IPS5 с точно цветопредаване

3
18

Компанията LG Electronics представи новата си серия монитори LG IPS5, базирани на технологията In-Plane Switching (IPS), която осигурява по-добра точност в цветопредаването и широк зрителен ъгъл. В допълнение, всички модели от серията са фабрично калибрирани за да се гарантира правилното възпроизвеждане на цветовете и отенъците.

Мониторите LG IPS5 поддържат цветова температура на оптимално ниво от около 6500K, което позволява възпроизвеждането на цветовете, максимално близко до оригинала. Това дава възможност за съхраняване на идентичността на цветовете с тези, присъстващи в оригиналното изображение.

Новите модели се отличават с ергономичен дизайн и регулируема по височина стойка, която може да бъде завъртяна на почти всеки ъгъл. Благодарение на функциите Dual Package, мониторите LG IPS5 позволяват лесно настройване за работа с втори дисплей, а с натискането на един бутон се появява допълнителен панел за задачите.

“Ние се стремим непрекъснато да усъвършенстваме нашите монитори, използвайки най-добрите и най-модерните технологии“ – казва Havis Kwon, президент и главен изпълнителен директор на компанията LG Electronics Home Entertainment. – “Мониторите от серията IPS5 са доказателство за нашите стремежи. Те с невероятна точност предават цветовете на изображението с широк зрителен ъгъл, което съответства на най-високите изисквания от професионалистите в сферата на графичната обработка и фотографиите“.

Новата серия монитори включва моделите LG IPS235V (23 инча), LG IPS225V (21,5 инча), LG IPS235T (23 инча) и LG IPS225T (21,5 инча). Всички те имат резолюция от 1920×1080 пиксела, яркост 250 кд/м2, контраст 5 000 000:1 и 5 мс време за реакция. Новите продукти вече са пуснати в продажба на европейския пазар, а мониторите от серията LG IPS5P ще бъдат пуснати през ноември.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Disasterpiecegerchooo Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
killchain
killchain

Не знам за вас, но мен ме кефи фотоапаратчето отпред. :whist:

gerchooo
gerchooo

В момента ползвам IPS236-PN и трябва да ви кажа, че съм доволен. Единственото, което не ме кефи много времето за реакция. Дават до 5ms, но ми се струва, че е от порядъка на 25. И все пак цветовете, яркостта и ъгъла на видимост са доста добри 🙂

killchain
killchain

Зависи коя му стойност дават – ако това са 5ms GTG, наистина не е особено бърз.