LG Electronics (LG) на изложението IFA 2018 анонсира първия в света телевизор в 8К формат, базиран на технологията с органични светодиоди (OLED).

Спомнете си, че OLED-панелите притежават редица предимства в сравнение с традиционните LCD-екрани.

Органичните светодиоди сами излъчват светлина, което означава, че не се нуждаят от подсветка. Освен това, тези дисплеи могат да се похвалят с малка дебелина.

Представеният телевизор е с размер 88 инча по диагонал. Неговата разделителна способност е 7680 × 4320 пиксела, което е четири пъти повече, в сравнение с 4К формата (3840 × 2160 точки). Общият брой на пикселите е около 34 милиона.

LG съобщава, че панелът осигурява най-високо качество на изображението с дълбок черен цвят. Освен това се говори за висок показател на контраста, но точният параметър не се съобщава.

За това, кога и на каква цена ще се предлага OLED-телевизора в 8K резолюция и кога ще се появи на пазара, все още няма данни.

Смята се, че тази година, доставките на телевизионни панели, на базата на OLED-технологията, ще се увеличат два пъти в сравнение с миналата година. До 2022 година, доставките на подобни устройства ще надмине 9 милиона броя.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
pen4oГеоргиКалин Бончев Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Калин Бончев
Калин Бончев

Файда, като се има на предвид, че болшинството от филми се снимат в 2к и се ъпскейлват до 4к. Сега си представете 480р на 4к тв. Абсолютно същата работа ще се получи. Както и да е, супер за иновацията.

Георги
Георги

Тя идеята е да се минава към все по-добър сигнал и като цяло качество. Тук в България по тв не мисля, че има все още някъде сигнал който да се предоставя на Full HD пък камо ли за 4К

pen4o
pen4o

Planeta HD, ще стой прекрасно на този телевизор. Мангустите ще пощуреят, няма да останат бройки.