LG представят първите си чипове на CES 2012

0
37

Още преди година и половина LG обявиха намерението си да произвеждат сами процесорите за мобилните си телефони. По това време компанията бе представила на пазара два доста добри модели – Optimus 2X и Optimus 3D. Единственият проблем за LG бе, че работеха с процесори произведени съответно от NVIDIA и Texas Instruments. От тогава насам корейската компания обмисля начини как да добие повече независимост на мобилния пазар.

Изглежда те все пак са открили този начин. По сведения на изданието Korea Times LG са готови с първите си процесори и дори ще ги представят официално по време на изложението CES 2013. Korea Times разкриват, че името на чипа е H13 и че е произведен по 28-нанометровия процес. Тук трябва да посочим, че става въпрос за чип за вградени устройства. Korea Times обаче допълват, че LG разработват и мобилна версия на H13, която в бъдеще ще бъде използвана в смартфоните им.

Опитите на LG изглежда целят бизнесът на компанията да се развива подобно на бизнеса на един от най-големите си родни и международни конкуренти – Samsung. Както на всички ни е известно, Samsung не само сами произвеждат процесорите си, но и снабдяват много други компании, произвеждащи мобилни телефони.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари