LG първи сключват договор с Nvidia относно Tegra 2 чиповете

0
15

Корпорацията Nvidia обяви, че съвсем скоро е сключила договор с LG Electronics, в който двете компании са подписали споразумение за съвместна работа, изразяваща се в използването на най-новите Nvidia чипове Tegra 2 в конфигурациите на нова линия смартфони, която ще бъде управляване от операционната система на Google – Android, като всичко това се очаква да бъде осъществено най-късно до края на тази година.

LG възнамерява да интегрира Tegra 2 новата си линия Optimus смартфони, като сред основните предимства на Nvidia хардуера са двуядреният процесор, както и възможността за възпроизвеждане на видео-клипове с резолюция 1080p HD. Optimus телефоните трябва да се появят на пазара в последното тримесечие на 2010.

Новата технология на Nvidia включва Arm Cortex-A9 процесор, GeForce графично ядро, NAND флаш контролер, аудио и видео процесор с поддръжка на следните формати – MPEG 4, H.264, VC-1/WMV9, вграден DDR2 контролер и други.

Както вече беше споменато малко по-горе, официалните представители на Nvidia са отказали да дават повече информация относно възможностите и производителността на хардуера, но са направили кратък коментар, според който мощността на новата система ще бъде около 4 пъти по-голяма от тази на първата генерация Tegra. Всички се надяваме скоро да разберем дали в действителност ще бъде така.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари