fbpx
5.8 C
София

LG Display приключи последното тримесечие от 2022 г. със загуба

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

LG Display, един от най-големите производители на потребителски и автомобилни екрани в света, приключи четвъртото тримесечие на 2022 г. с оперативна загуба от 876 милиарда вона (около $711 милиона), като същевременно през същия период на 2021 г. отчете печалба от 476 милиарда вона.

Анализаторите от Refinitiv SmartEstimate очакваха от доставчика оперативни загуби от 797 милиарда вона. Това е следствие от паричните загуби от постоянното намаляване на цените за панелите със среден размер и ‘високоинтензивните’ усилия за контрол на инвентара и намаляване на производствените операции, се казва в изявление на LG Display. Компанията добави, че бързата инфлация и високите глобални базови лихвени проценти намаляват потребителското търсене, което от своя страна води до спад в продажбите и търсенето на OLED и LCD-панели, добавя южнокорейската компания. До края на 2022 г. компанията спря производството на дисплеи в Южна Корея, а през януари 2023 г. спря половината от капацитета си в Китай.

Приходите на LG Display през последните три месеца на 2022 г. се увеличиха с 8%, в сравнение със същия период на 2021 г., и достигнаха 7,3 милиарда вона (5,9 милиарда долара). Дисплеите за мобилни устройства представляват 34% от продажбите, телевизионните панели – 25%, а мониторите за автомобили – 7%. Продажбата на екрани за компютърни монитори, лаптопи и таблети донесе на производителя 34% от приходите.

LG Display казват, че цените на LCD са най-ниските за всички времена и компанията е принудена да ускори плановете си за постепенно премахване на тези продукти. Делът на OLED-дисплеите в общите приходи на компанията през четвъртото тримесечие на 2022 г. за първи път надхвърли 50%. В същото време, LG Display възнамерява да коригира натоварването на своите фабрики за OLED-телевизори в съответствие с текущото търсене.

През четвъртото тримесечие извършихме интензивна корекция на производството. Очакваме да намалим разходите с приблизително 1 трилион вона (813 милиона долара) през първото тримесечие чрез изчерпване на запасите и други дейности“, каза Ким Сунг Хюнг (Kim Sung-hyun), главен финансов директор на LG Display.

За 2023 г. LG Display си е поставила цел от 3 трилиона вона инвестиции спрямо 5,2 трилиона вона година по-рано. Компанията също така ще увеличи дела на продуктите, направени по поръчка, от сегашните 30% от приходите до 50% до 2024 г. Производителят залага на това направление в условията на несигурност на пазара. През втората половина на 2023 г., LG Display ще започне масово производство на нови панели за смартфони по заявка на клиентите.

Припомняме, че като цяло компанията LG е с годишна оперативна печалба през 2022г. от 3,6 трилиона корейски вона. Това е увеличение спрямо 2021 г. с 12,9%.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини