Lightform превръща стаята в огромен дисплей

0
52

Малкото устройство може да запълни целия дом с функционални проекции. Lightform първоначално съставя обемна карта на помещението, а след това използва неговите повърхности като дисплеи.

В корпуса на Lightform е поставена камера с висока резолюция. Устройството работи съвместно с проектор. Проекторът запълва стаята със специална мрежа, а Lightform с помощта на своята камера и тази мрежа регистрира всички изпъкналости, неравности и вдлъбнатини, създавайки триизмерна карта на повърхността. След това тези повърхности се използват за показване на най-разнообразна информация. Всеки пиксел от изображението получава свое физическо място в пространството на стаята и всяка повърхност в нея може да се използва като екран.

Lightform може да превърне хола в помещение за гледане на филми, да превърне кофата за боклук в място за показване на фотографии, а стенния часовник в смарт устройство, което показва валутните курсове например.

Всъщност, Lightform създава още една форма на допълнена реалност. Обикновените предмети получават още едно ниво, с което хората могат да взаимодействат.

Създателите на новата технология възнамеряват да добавят следене на околната среда и човешките действия, както и да подобрят качеството на изображенията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари