Logitec представи безжично записващо оптично устройство за смартфони и таблети

0
24

В асортимента на компанията Logitec се появи интересна новост, която със сигурност ще бъде търсена от потребителите на мобилни устройства – ултрабукове, таблети и смартфони. Моделът е получил обозначението LDR-PS8WU2BKW, зад което се крие автономно оптично записващо устройство, способно да осъществява връзка чрез технологията Wi-Fi.

Съвместимостта на продукта с мобилни устройства, работещи под управлението на операционните системи Android и iOS, се осигурява чрез съответните приложения, включени в доставния комплект. Същите могат да бъдат изтеглени и от Google Play и App Store. Свързването на изделието към друго преносимо устройство може да бъде осъществено както чрез Wi-Fi, така и чрез кабелна връзка посредством порт USB 2.0. Logitec позиционира оптичното устройство като универсално решение за архивиране на снимки и видеоклипове, записани в смартфона, таблета, лаптопа и т.н. на потребителя.

Моделът Logitec LDR-PS8WU2BKW е съвместим само със CD и DVD. Устройството позволява запис на дискове DVD-RAM със скорост 5x, на двуслойни DVD+/-R със скорост 6x, на еднослойни DVD+/-R и DVD+/-RW със скорост 8x и на CD-R и CD-RW – със скорост до 24x. Скоростта на четене на устройството до голяма степен съответства на скоростта на запис.

Записващото устройство има 2 MB буферна памет и може да се захранва от USB порт или адаптер за захранване от мрежата. Размерите на преносимата записвачка са 150 х 98 х 25 милиметра, а теглото й е 430 грама. Новият продукт ще се появи в продажба в Япония в началото на ноември за около $ 88. За наличието на зарядно устройство за автомобил потенциалният купувач ще трябва да заплати допълнителни $ 25.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за