Logitech представи компютърни мишки с 90% по-нисък шум при клик

0
82

Logitech представи двете нови компютърни мишки M330 Silent Plus и M220 Silent Mouse с много тих клик. Според производителя, шумът при клик е понижен с 90%. Новите мишки не привличат вниманието на другите хора при работа, понеже при задействането на бутоните липсва характерното щракване. Това не означава, че потребителят няма обратна връзка – тактилното усещане е запазено и е същото като при другите компютърни мишки.

 

Новите манипулатори използват оптични сензори и безжична връзка с компютърната система. В комплекта е включен миниатюрен предавател-приемник, който осигурява нормална работа на разстояние до 10 метра. Новите компютърни мишки са съвместими с операционните системи Windows, Mac OS, Chrome OS и Linux.

Новите манипулатори получиха сертификати Quiet Mark от британската общност за понижаване нивата на шума.

Моделът M330 Silent Plus в предназначен за работа с дясната ръка, захранването се осъществява от една АА батерия, достатъчна за 2 години работа и струва $30. Мишката M220 Silent Mouse е симетрична, подходяща както за лявата, така и за дясната ръка и също се захранва от една АА батерия, която е достатъчна за 18 месеца непрекъсната работа Цена: $25. Продажбите започват през месец октомври.

Новите безшумни компютърни мишки предизвикаха огромен интерес сред потребителите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари