Logitech се отказват от линията си дистанционни управления Harmony

1
17

Logitech обявиха, че ще продадат отдела си, занимаващ се с развитието и производството на линията уреди за дистанционно управление Harmony. Причината се крие в „разочароващите финансови резултати“ от последното тримесечие. Компанията декларира $180 милиона оперативна загуба при продажби от $615 милиона – с 14% по-малко от генерираните за същия период предишната година.

Изпълнителният директор на компанията Бракън Пи Дарел посочи като главна причина за ниските резултати отслабения световен пазар за продажба на компютри и компютърна техника. Дарел посочи, че подобни слаби резултати са „недопустими“ и налагат приемането на крайни мерки като спиране на работата на отдели и прекратяването на нерентабилни продуктови линии.

В бъдеще компанията възнамерява да се фокусира главно върху мобилните компютърни устройства и, по-точно, върху таблетите и смартфоните. За сметка на това ще пострада не само отделът за производство на продукти от линията Harmony, но и производството на технологии за видео наблюдение. По-нататък Logitech ще предприемат и мерки за прекратяването на други недоходоносни продукти като док станции с говорители и конзоли за игри. Всичко това трябва да бъде направено до края на тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари