Стартъпът Looking Glass представи новото устройство HoloPlayer One за гледане на холограми с възможност за взаимодействие с изображението. Младата компания позиционира новото устройство като замяна на VR шлемовете.

HoloPlayer One дава възможност за гледане на 3D обекти и за взаимодействие с тях. Предлагат се две различни версии: първата се включва към компютъра чрез HDMI кабел и струва $750. Втората се базира на процесора Intel Core i7, работи бе персонален компютър и струва около $3000.

И двата модела използват една и съща технология за показване на холограмите чрез отражение на изображението на дисплей с резолюция 2560х1600 пиксела. Резолюцията е сравнително висока, но не е достатъчна за получаването на детайлно и ярко 3D изображение. Причината е, че екранът на HoloPlayer One се отразява в 32 дълбочинни равнини и в крайна сметка резолюцията на 3D модела пада до 480х267 пиксела.

Но това навярно е само началото. Въпреки доста ниската резолюция, HoloPlayer дава възможност за създаване на изображение с движение на ръката, както и възможност за „докосване“ до човешкото сърце. HoloPlayer е много перспективен за използване в медицината, обучението, архитектурата и дизайна. В уебсайта на производителя са дадени множество интересни примери.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари