Manus VR добавя възможност за следене движението на ръцете в шлема HTC Vive

0
16

Още през 90-те години на миналия век шлемовете за виртуална реалност от първо поколение се допълваха със специални ръкавици, които даваха възможност за манипулиране на триизмерните обекти във виртуалния свят с помощта на естествени движения. Оттогава и до днес много геймъри доведоха до автоматизъм управлението на главните герои в игрите чрез клавиатурата, компютърната мишка и различните игрови контролери. Дори и VR шлемовете от последно поколение са оборудвани или са подготвени да работят в комплект със специални безжични манипулатори, които трябва да се държат в ръцете.

 

Популярният уеб-портал Engadget съобщи, че Manus VR разработва система за следене на човешките ръце, която се използва съвместно с VR шлема HTC Vive. Новата система повтаря естествените жестове на човешките ръце и може да следи и разпознава не само движеният на пръстите и китката, но и на останалата част на ръката, включително и сгъването и завъртането в лактите и рамото. Очаква се по този начин значително да се повиши реалистичността на взаимодействието с обектите от виртуалния свят.

 

Новият софтуер трябва да е готов през месец юни тази година, а в края на годината се планира да излезе цялостна пълноценна версия за програмисти и разработчици.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за