Matrix One – таблет с Ice Cream Sandwich за $99

0
30

Таблетите с Android и с цена малко под $100 не са нищо ново. В повечето случаи обаче те се оказват пълно разочарование. Отзивите към един нов модел обаче са доста положителни. Става въпрос за Matrix One – продукт на компания със същото име – който има 7-инчов екран, поддържа последната версия на Android – Ice Cream Sandwich и струва само $99.

Matrix One бе показан пред публика за първи път по време на Седмицата на потребителската електроника в Ню Йорк. Таблетът има един USB порт за периферни устройства, mini USB порт за връзка с компютър, жак за слушалки, HDMI порт и слот, който поддържа MicroSD карти с максимален капацитет от 32GB.

Таблетът има 2-мегапикселова предна камера за видео чат – камера на гърба обаче липсва. Моделът, всъщност, се предлага в две версии: базовият, който има 8GB вградена памет, но едва 512МВ RAM струва $99. За $149 обаче Matrix One вече предлага 16GB памет и 1GB RAM – общо взето, същите спецификации като чисто новия Nexus 7.

Устройството малко над сантиметър дебело, което го прави доста леко и компактно. Е, Nexus 7 със сигурност предлага повече, особено що се отнася до качество на екрана и мощност, но пък цената му е точно два пъти по-висока. Не таблетът на Google обаче е главният конкурент на Matrix One. Устройството, което ще бъде пуснато на пазара в края на юли, ще се конкурира най-вече с таблета на Amazon – Kindle Fire.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари