MediaTek днес обяви пускането на чипсета MT5598 за HDTV телевизори с поддръжка на 4K. MT5598 — това е премиална платформа за UltraHD SmartTV, която включва спецификации, позволяващи използването му в най-новите UltraHD TV.

В допълнение към поддръжката на различни HDR-технологии и високата производителност, чипсета MT5598 позволява на производителите на 4K TV гъвкаво да го комбинират с асортимента от LCD панели, подсветки, лицензирани или безплатни технологии и локализирани стандарти на съдържанието. Тези стандарти включват UltraHD Blu-ray, както и поточни услуги, като Netflix, YouTube, Amazon, VuDu, VQQ, Voole, iQIY и YouKu.

MT5598 също така предлага подобрения за решенията на MediaTek с изкуствен интелект, които позволяват управление чрез глас. Той може да подобри потребителския опит, да осигури индивидуална реакция в реално време, а също и високо качество на изображението, възможност за избор на канал и много други.

„В продължение на 20 години, MediaTek е лидер на пазара за разработване на иновативни решения и за домашните медиасистеми включително“ — казва Джери Ю, заместник-председател на MediaTek и главен изпълнителен директор на Home Entertainment Business Group. „Нашият най-нов чипсет за SmartTV ще внесе най-модерните онлайн стрийминг стандарти и превъзходно качество на изображението в домовете по целия свят“.

В допълнение към HDR-съвместимото съдържание, MT5598 има свой собствен динамичен HDR диапазон. Той предвижда засилване на пост-обработката на HDR за SDR съдържанието на дисплеите, които поддържат HDR, повторно внедряване на цвета, наситеност и диапазон на яркостта, които се губят при SDR-съдържанието. Системата Super Resolution System (SRS) от 13-то поколение в съчетание със своя Picture Resolution Engine избирателно подобрява малки детайли, без артефакти, подобрява изображението по краищата и осигурява компенсация на движението в 4K (MEMC).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари