MediaTek започва производството на ARM процесори с графика на Nvidia

1
369

Компанията Nvidia съобщи за началото на удивително партньорство с производителя на чипове MediaTek. В рамките на тази съвместна работа Nvidia възнамерява да направи по-достъпни своите графични технологии. Ето защо GeForce RTX графиката съвсем скоро ще се появи в таблетите и лаптопите, работещи под управлението на ARM версиите на Chrome OS и Linux. Експанзията в ARM екосистемата бе анонсирана лично от генералния директор на Nvidia Дженсен Хуанг по време на събитието GPU Technology Conference.

Хуанг отбеляза, че бъдещите ARM решения на MediaTek, разработени съвместно с Nvidia, ще бъдат съвместими с графиката на видеокартите от фамилията GeForce RTX 3000. Да отбележим, че в тези професионални видеокарти се използват графични процесори, базирани на високопроизводителната архитектура Ampere с хардуерна поддръжка на технология в за трасиране на лъчите и предлагат възможност за бързо рендиране на 8K HDR. Към днешен ден тези графични карти се използват в повечето флагмански геймърски компютри. И още, Nvidia и MediaTek ще създадат нов SDK пакет за Chromium (Chrome OS) и Linux разработчиците.

Водещите компютърни експерти са на мнение, че процесорите на MediaTek с GeForce RTX графика могат да променят не само пазара на персоналните компютри – в бъдеще това може да засегне операционната система Windows 10 за ARM процесори, както и всички смартфони и таблети.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари