6.1 C
София

MediaTek разкриха подробности за първия си четириядрен чип

Най-четени

Още в края на септември стана ясно, че тайванската компания MediaTek, известна най-вече с производството на процесори за евтини смартфони с Android, възнамерява да пусне на пазара първия си четириядрен мобилен чип. Няколко месеца по-късно, те напомнят за намерението си, допълвайки, че процесорът е почти готов.

Процесорът се нарича MT6589 и включва както графични функции, така и функции за безжична комуникация. За разлика от досегашните продукти на MediaTek, той ще бъде предназначен за употреба в телефони и таблети от среден и висок клас. От компанията обявиха, че първите продукти, които ще използват процесора, ще бъдат пуснати на пазара през първото тримесечие на 2013 година.

MediaTek се надяват, че именно интеграцията на графичния чип и модема в процесора не само ще отличи продукта им от останалите четириядрени процесори на пазара, но и ще гарантира по-ниската му цена.

Тайванската компания упорито прави стъпки към трайното си настаняване на световния мобилен пазар. През 2011 година те успяха да продадат 550 мобилни процесора, само 10 милиона от които обаче бяха за смартфони. Следващата година те се надяват да увеличат броя на продадените процесори за смартфони до 100 милиона.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини