Micron и Intel прекратяват многогодишното си партньорство

1
465

Многогодишното партньорство между Micron и Intel в сферата на разработване на енергийно независима памет приключва тази есен. Micron ще закупи дела на Intel от съвместната компания IM Flash Technologies (IMFT) за цена $1,3 милиарда (според други данни, $1,5 милиарда). Сделката трябва да бъде затворена на 31 октомври тази година. В тази сума в включен дългът на съвместното предприятие спрямо Intel, който е в размер на проблизително $1 милиард. От това може да се направи изводът, че паричният дял на процесорния гигант в съвместната IMFT е около $300-$500.

Още през месец януари миналата година двете компании обявиха, че ще продължат развитието си отделно една от друга. Към днешен ден двете компании съвместно управляват единствено завода за производство на енергийно независимата памет 3D XPoint, който се намира в град Лихай, щата Юта. Micron се задължава да изпълнява поръчките на Intel за 3D XPoint памети до края на 2020 година. Освен това, всички разходи по разработването и изграждането на нови производствени мощности за новите 3D XPoint памети от второ поколение също ще бъдат отговорност на Micron.

Да си припомним, че Intel е единственият производител на пазара, който предлага продукти, базирани на 3D XPoint паметите. Пазарните аналитици прогнозират, че Micron следващата година също ще представи свои продукти, базирани на тази памет.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
KalHa Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
KalHa
KalHa

Нещо математика куца…