Micron са готови за началото на масовото производство на GDDR6 памет

0
103

Корпорацията Micron Technology съобщи за завършването на разработката на първите си чипове памет GDDR6, работещи на скорост от 12 Gbit/s и 14 Gbit/s. С други думи, инженерите на чипмейкъра вече са приключили голяма част от работата си по видео-RAM паметта от ново поколение и вече могат да започнат масовото производство, както и разработването на по-бързите чипове. При това, както отбелязват представители на Micron, дружеството не очаква да завърши посочените етапи за разработване в толкова бързи срокове.

Масовото производство на GDDR6 чиповете, както беше планирано по-рано, започва през първата половина на следващата година. Към момента, производствените линии започват да бълват пробни образци на 8-гигабитовите чипове, функциониращи на скорости от 12, 13 и 14 Gbit/s. В същото време, служителите на Micron се подготвят да започнат работа по по-бързите GDDR6 чипове, способни да работят при скорости до 16 Gbit/s. При разработването им, корпорацията възнамерява да използва опита си в създаването на високоскоростни GDDR5X памети.

Що се отнася до отдавна познатия GDDR5, използван в по-голяма част от графичните адаптери, то той е твърде рано да бъде изтеглен от пазара. Неотдавна, Micron започна да произвежда 8-гигабайтови GDDR5 чипове, използвайки усъвършенствания 1X-нм технологичен процес, като възнамерява да продължи да развива собствената си гама чипове от този тип.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари