За феновете на Microsoft днес е голям ден. Освен че всеки момент предстои излизането на голямото обновяване за Windows 10, софтуерният гигант официално представи следващото поколение на своя лаптоп Surface Book. Анонсът бе съвсем неочакван и никой не можеше да си представи, че толкова значим за Microsoft продукт ще бъде представен така скромно.

Предлагат се конфигурации с размер на дисплеите 13 и 15 инча, докато първото поколение имаше само един размер на диагонала. Външният вид е почти същият, но хардуерът е значително по-мощен.

13-инчовият Surface Book 2 се базира на процесори на Intel от осмо поколение, включително до четирядрените i7. Има версии с видеокартата NVIDIA GeForce GTX 1050. Според Microsoft, новият лаптоп е три пъти по-мощен от предшественика си. Интересно е, че в горната част на лаптопа вече няма вентилатори.

Базовата конфигурация не разполага с видеокарта и използва процесорите от седмо поколение Core i5. Цената на базовия модел е $1999.

15-инчовата конфигурация е по-мощна и е оборудвана с видеокартата NVIDIA GeForce GTX 1060, а цената стартира от $2499. Всички версии на този модел са с процесори Cire i7 и допълнителна графична карта.

Може би най-интересното е, че Microsoft най-после започва да да използва USB-C в своите компютри. Всъщност това е USB 3.1 Gen 1 без поддръжката на Thunderbolt 3.

Предварителните продажби стартират на 9 ноември, първоначално в САЩ.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари