Microsoft добавя поддръжката на виртуализацията Hyper-V за устройствата с ARM процесори

0
436

В своя официален блог за Windows корпорацията Microsoft съобщи за тестовата поддръжка на хипервайзора Hyper-V в компютърни системи, в които се използват процесори с ARM архитектура.

Microsoft Hyper-V е популярна среда за виртуализация, която е включена в десктоп операционните системи от Windows 8.1 и нагоре и за сървърните ОС от Windows Server 2008 и нагоре. Освен това софтуерният гигант предлага и отделния пакет Microsoft Hyper-V Server с поддръжката на по-ранните версии на Windows. С помощта на Hyper-V се създава изолирана софтуерно-хардуерна структура, в която може да се инсталира специализиран софтуер или други операционни системи, включително Linux.

Конкретно в този случай става дума за лаптопа-трансформър Surface Pro X, базиран на процесора Qualcomm Snapdragon SQ1, но се поддържат всякакви устройства с ARM чипове. Новата функционалност ще започне да се предлага на участниците в програмата Windows 10 Insider Preview считано от компилация номер 19559 за версиите Enterprise и Pro.

Вижда се, че независимо от трудностите, Microsoft вярва в идеята на Windows 10 за ARM процесори и продължава активно да работи в това направление. Наскоро се появи информация, че корпорацията работи върху бързата емулация на работата на x86-64 приложенията върху ARM архитектури. Освен това експертите отбелязват значителния ръст на производителността при използването на чиповете Snapdragon 8cx, специално създадени за ОС Windows 10 за ARM процесори.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари