Microsoft защити Kinect технологията в Xbox One

0
27


След редицата оплаквания и дискусии във връзка със системата Kinect, която стана ясно, че ще е част от всяка конзола Xbox One, Microsoft за пореден път опита да защити сензорът за движение. В интервю за GameSpot Албърт Пенело – един от директорите в отдела за Xbox, сподели, че вярва в успеха на Kinect технологията.

„До известна степен е логично да не харесвате нещо, което все още не сте опитали. Когато обаче усетите какво изживяване и каква тръпка предлага Kinect, ще осъзнаете защо Microsoft включва тази технология във всяка своя конзола. Самият аз имам Xbox One вкъщи и не можете да си представите какво удоволствие е да използваш този сензор” заяви Пенело.

Експертът не пропусна да коментира и ситуацията около Sony и новата конзола, която подготвят – PlayStation 4.

„Не мога да кажа какво точно се случва в Sony. Не знам и какви са плановете им, нито каква е системата им за гласово разпознаване. Ако обаче наистина използват подобна технология, то това е крачка в правилната посока. С подобна технология получаваш повече иновации, по-интересно изживяване и по-добро усещане. Фактът обаче, че нашата технология от този тип е много по-добра от тези на конкуренцията, безспорно е сериозен плюс за нас” уверено заяви директорът.

Албърт Пенело изрази мнението си и за появата на оригиналния Kinect, който бе пуснат с конзолата Xbox 360.

„Когато пуснахме Kinect за Xbox One, той бе използван в продължение на пет години, но само като аксесоар. Безспорно беше голям бонус, но все пак не смятам, че успя да развие пълния си потенциал” заяви служителят на Microsoft.

Xbox One ще дебютира през ноември с цена от 500 долара.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари