Microsoft за първи път от 2009 година повиши системните изисквания за ОС Windows

1
50

Минималният размер оперативна памет е увеличен от 1 на 2 GB

 

Юлското обновяване Windows 10 Anniversary Update ще донесе много нововъведения, включително повече реклама в старт-менюто и задължителното присъствие и активиране на криптопроцесора TPM 2.0. Той е включен като задължителен компонент за компютрите с Windows 10 Mobile и десктоп-системите с Windows 10. За Windows Server 2016 тази съмнителна опция не е задължителна и може да се активира по желание.

За много потребители не е толкова важно, че ще загубят цялостния контрол върху своя компютър, колкото повишените системни изисквания за работа с Windows 10, понеже това се случва за първи път от 2009 година. Минималният обем оперативна памет след голямото обновяване на Windows 10 е повишен от 1 на 2 GB.

Мнозина навярно си спомнят какъв проблем бе рязкото повишаване на системните изисквания за Windows Vista през 2006 година: процесор с минимална тактова честота 1 GHz, 1 GB оперативна памет, графика DirectX, 40 GB диск плюс 16 GB свободно дисково пространство.

Windows 8 и Windows 10 в началото удовлетворяваха старите системни изисквания от 2009 година, но след инсталирането на Anniversary Update за 32-битовата версия на операционната система, обемът на оперативната памет е повишен до 2 GB, както е при 64-битовата версия.

Впрочем, минималните системни изисквания засега са задължителни за OEM производителите, а самата ОС ще може да се инсталира и работи на по-малко памет. Но не е зле да се подготвим за закупуването на нов хардуер.

Освен към оперативната памет, повишени са изискванията и към размера на дисплеите за Windows 10 Mobile. Досега тя можеше да се инсталира само на устройства е екран на дисплея до 7,9 инча, а сега този размер е увеличен до 9 инча. Върху устройства с размер на диагонала от 8 инча и нагоре се разрешаваше инсталирането само на Windows 10, а сега бариерата е на ниво 7 инча и OEM производителите имат по-голям избор.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Microsoft за първи път от 2009 година повиши системните изисквания за ОС Windows"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
vmonev
vmonev

По едно чукче за директен контакт с производителя на шпионските прозорци ще искат ли? :mark: Или ще има вербални пожелания на майка?