Microsoft за първи път от 2009 година повиши системните изисквания за ОС Windows

1
54

Минималният размер оперативна памет е увеличен от 1 на 2 GB

 

Юлското обновяване Windows 10 Anniversary Update ще донесе много нововъведения, включително повече реклама в старт-менюто и задължителното присъствие и активиране на криптопроцесора TPM 2.0. Той е включен като задължителен компонент за компютрите с Windows 10 Mobile и десктоп-системите с Windows 10. За Windows Server 2016 тази съмнителна опция не е задължителна и може да се активира по желание.

За много потребители не е толкова важно, че ще загубят цялостния контрол върху своя компютър, колкото повишените системни изисквания за работа с Windows 10, понеже това се случва за първи път от 2009 година. Минималният обем оперативна памет след голямото обновяване на Windows 10 е повишен от 1 на 2 GB.

Мнозина навярно си спомнят какъв проблем бе рязкото повишаване на системните изисквания за Windows Vista през 2006 година: процесор с минимална тактова честота 1 GHz, 1 GB оперативна памет, графика DirectX, 40 GB диск плюс 16 GB свободно дисково пространство.

Windows 8 и Windows 10 в началото удовлетворяваха старите системни изисквания от 2009 година, но след инсталирането на Anniversary Update за 32-битовата версия на операционната система, обемът на оперативната памет е повишен до 2 GB, както е при 64-битовата версия.

Впрочем, минималните системни изисквания засега са задължителни за OEM производителите, а самата ОС ще може да се инсталира и работи на по-малко памет. Но не е зле да се подготвим за закупуването на нов хардуер.

Освен към оперативната памет, повишени са изискванията и към размера на дисплеите за Windows 10 Mobile. Досега тя можеше да се инсталира само на устройства е екран на дисплея до 7,9 инча, а сега този размер е увеличен до 9 инча. Върху устройства с размер на диагонала от 8 инча и нагоре се разрешаваше инсталирането само на Windows 10, а сега бариерата е на ниво 7 инча и OEM производителите имат по-голям избор.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
vmonev Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
vmonev
vmonev

По едно чукче за директен контакт с производителя на шпионските прозорци ще искат ли? :mark: Или ще има вербални пожелания на майка?