Microsoft изпрати покани за презентацията на новите таблети Surface

0
24

От поканите става ясно, че мероприятието ще се проведе на 23 септември в Ню Йорк.

В същото време станаха известни нови подробности за устройствата, които предстои да бъдат анонсирани.

Както се очакваше, по време на събитието Microsoft ще покаже Surface 2, работещ под управлението на Windows RT 8.1 и Surface Pro 2, който ще получи „пълноценен“ Windows 8.1.

Спецификациите на Surface Pro 2 са известни от по-рано – процесор Intel Core i5 (Haswell), време за автономна работа – 6-7 часа, обем на оперативната памет – 8 GB. Дизайнът на устройството ще остане същият, но поставката ще стане по-удобна – вече ще има две фиксирани положения.


А сега бяха разкрити и характеристиките на Surface 2. Таблетът ще получи 10,6-инчов ClearType Full HD дисплей, процесор NVIDIA Tegra 4, 4GB оперативна памет, слот за карти microSD (до 64GB) и батерия за 8 часа време за работа.

Ще присъстват две камери, порт USB 3.0, модули Bluetooth 4.0 и Wi- Fi, както и нова, по-удобна стойка с две фиксирани позиции. Surface 2 ще се предлага с предварително инсталиран Office Home & Student 2013.

Очаква се, че дебелината и теглото ще запазят предишните си стойности. Според слуховете, Microsoft е решила да остави цената на устройството на сегашното ниво, т.е. Surface 2 с 32 GB памет ще струва за американските потребители само 350 долара. Продажбите ще започнат на 18 октомври заедно с началото на продажбите на Windows 8.1.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари