Microsoft подготвя нов Surface със 7 nm процесор и видеокарта на AMD

0
387

Microsoft продължава съвместната си работа с AMD. След излизането на Surface Laptop 3 с чипове на Advanced Micro Devices, корпорацията от Редмънт започна работа върху ново устройство, базирано не само на 7 nm процесор Ryzen, но и използващо 7 nm графика GPU Navi 14. Информацията за това се появи в базата данни на тестовия пакет 3DMark.

Да напомним, че в случая със Surface Laptop 3 компанията AMD представи специални версии на своите процесори, но сега се използва стандартен и общодостъпен чип. Но е напълно възможно това да е тестов екземпляр и Microsoft в крайна сметка да получи ексклузивни процесори.

Безименният засега компютър на Microsoft е оборудван с хибридния процесор AMD Ryzen 5 4500U с архитектура Zen 2, с 6х ядра/6 нишки с тактова честота 2,3-4,0 GHz. Графичната карта е Radeon RX 5300M с 3 GB буферна GDDR6 памет. Засега е трудно да се каже кое именно устройство от серията Surface ще бъде с чип на AMD. Най-вероятните кандидати са новите Surface Book и Surface Laptop.

Очакванията са Microsoft официално да обяви повече подробности за това интересно мобилно устройство. Като се има предвид, че анонсът на процесорите AMD Ryzen 4000 произвеждани чрез 7 нанометров технологичен процес вече се състоя, анонсът на софтуерния гигант навярно няма да се забави много.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари