Microsoft представи клавиатура с два нови клавиша

7
1946

Microsoft за първи път от 25 години – от 1994 година до наши дни, представи клавиатура с нови клавиши. Новата серия клавиатури имат отделен бутон за извикване на офис приложенията, а другият се използва за вмъкване на емоджита.

Новите два клавиша са добавени в ергономичната клавиатура Microsoft Ergonomic Keyboard с панел за опора на ръцете и жична USB връзка, както и в тънката Bluetooth Keyboard с безжична Bluetooth 5 връзка. Продажбите на двете нови клавиатури стартират в САЩ на 15 октомври тази година при цени съответно $59,99 и $49,99.

Специалният Office клавиш заменя десния бутон Win в долната дясна част на клавиатурата. Съчетанието на клавишите Office + W стартира Word, а Office + X — Excel. Клавишът с изображението на емотикон отваря програмния прозорец за избор на съответното емоджи в операционната система Windows 10. Не е предвиден начин за задаване на клавиатурни комбинации за отделни емоджита.

Microsoft не е променял стандартната схема на подреждане на клавиатурата вече над 25 години, откакто през 1994 година излезе Microsoft Natural. Повечето съвременни клавиатури имат 104 или 105 клавиша, включително двата Win и един за извикване на менюто. Без тези клавиши софтуерният гигант отказва да сертифицира клавиатурите на другите производители за използване с ОС Windows. Засега няма информация дали Microsoft ще има същите изисквания и за двата нови клавиша.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Д-р Х
Д-р Х

Тъпня, която само ще хаби място. За да го натиснеш, трябва да си вдигнеш ръката от мишката и да погледнеш надолу за да улучиш точно клавиша. След това отново да си върнеш ръката на мишката за да избереш емотиконата.

така си е
така си е

На Microsoft Ergonomic Keyboard има цял ред допълнителни бутони отгоре над функционалните клавиши, всеки от които може да бъде програмиран за стартиране на определено приложение. Същото може да бъде направено и с всяка клавишна комбинация от Win + буква. За чий (бийп) трябва да се добавят още клавиши?

Нема тъкъва дръжава!
Нема тъкъва дръжава!

Супер! Но това не е достатъчно! Трябва и един клавиш с образа на Великият Вожд На българите- Винету!!!

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Па си сбъркал държава cигaнин такъв!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нема тъкъва дръжава!
Нема тъкъва дръжава!

Ей негър! Бъзикам се ве пенционер! Я фърли една пачка от балкона!!!!!

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Надали предвид, колко е зaтъпялo населението.. Пачка какво, мръсни чорапи ли, нямаш проблем.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Пълни изгъзици, аз как си ползвам Cherry G80-1000 произведена далечната 1990 година Germany, и IBM Model M произведена далечната 1991 година в UK, и съм ултра доволен от качеството и надежността на тези вечни клавиатури, а тия със сегашните им китайски боклуци да се скрият, както и Razer, Logitech, Steel Series и др дето само боклуци правят мизерници…