Microsoft представи новата сгъваема компютърна мишка Surface Arc Mouse

0
518

Заедно с новия лаптоп Surface Laptop, работещ под управлението на операционната система Windows 10 S, софтуерният гигант представи обновената компютърна мишка Surface Arc Mouse.

Както и предишните мишки от серията Arc, новото устройство е с уникална конструкция и може удобно да се транспортира. В работно състояние новата мишка е удобно извита в човешката длан, а когато се налага нейното изключване и пренасяне на друго място, корпусът на мишката става равен и напълно плосък.

От компонентите на новата компютърна мишка можем да изброим два бутона за ляв и десен клик, както и сензорен панел за хоризонтално и вертикално плъзгане. Arc Mouse се включва към компютърната система чрез безжична Bluetooth 4.0 връзка и е съвместима с операционните системи Windows 8, 8.1 и 10. Подобно на лаптопа Surface Laptop, предлагат се версии със светло сив, кафяв и кобалтово син цвят на корпуса.

Габаритните размери на устройството са 131 х 55 х 14 милиметра при тегло 82 грама заедно с двете ААА батерии, които осигуряват на мишката 9 месеца активна работа.

В САЩ вече стартираха предварителните поръчки за закупуването на компютърната мишка Microsoft Arc Mouse при цена $79,99. Доставките ще започнат на 15 юни тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за