Корпорацията Microsoft представи собствена платформа за ускорение обработката задачите на изкуствения интелект. Проектът се нарича Project Brainwave и е предназначен за работа с облачните услуги в реално време.

Устройството се базира на новия FPGA (Field Programmable Gate Array) чип Intel Stratix 10. Системата е в състояние да осигури производителност в задачите със изкуствен интелект от нивото на 39,5 терафлопса при забавяне под 1 милисекунда, без да се налага обединяване на задачи. С други думи, Project Brainwave дава възможност за изпълнение на ИИ задачите заедно с тяхното постъпване.

Системата Microsoft Project Brainwave е по-гъвкава от повечето конкурентни твърдо програмирани решения, понеже използва „мек“ динамичен механизъм за работа на невронната мрежа. Тази система може да работи със собствения ИИ фреймуърк наMicrosoft – Cognitive Toolkit, а също така и с Google TensorFlow и т.н. Потребителят може да създаде собствена система с машинно обучение, която да съответства на неговите потребности и да получава резултатите изцяло в режим на реално време.

Microsoft възнамерява да предостави достъпа до Project Brainwave чрез собствените си облачни услуги Azure.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари