Microsoft пускат таблетите Surface по магазините за техника

2
13

На този етап таблетите Surface могат да бъдат поръчани само във физическите и виртуалните магазини на Microsoft. Според информация на запознати с плановете на компанията източници обаче скоро ще можем да намерим същите устройства и в някои магазини за потребителска техника. Източниците допълват, че процесът ще се осъществи в две фази.

Първоначално таблетите ще се появят в магазини на търговски партньори на Microsoft в страните, където от компанията нямат физически магазини. Това означава всички страни без Щатите, Канада и Пуерто Рико. В тази първа фаза, освен това, на пазара ще бъде пуснат само Surface RT – моделът, който работи с адаптираната към ARM процесори операционна система Windows RT.

“Втората фаза” ще започне през януари, когато Microsoft ще пуснат не само Surface RT, но и бизнес модела с процесор на Intel Surface Pro в търговската мрежа на големи магазини от рода на Best Buy и Staples.

Според някои анализатори, причината за пускането на таблетите по магазините са ниските продажби на таблета. Дали това е така обаче няма как да знаем, тъй като от Microsoft са отказали коментар по въпроса.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Zeroadhesion
Zeroadhesion

В Техномаркет ги има от седмица и нещо….
И как няма да са ниски продажбите…таблет с Windows RT за 1300 лв. Смях в залата.

Dave
Dave

Така е, плачевен перформънс на цена като за звяр иначе.
добър дизайн но хората вече се опариха/задоволиха с творенията на апъл и вече търсят функционални неща а не шарения.