fbpx
1.4 C
София

Microsoft работи по достъпни компютри с Windows 11, захранвани от реклами и абонаменти

Най-четени

Както беше забелязано от WinBuzzer, Microsoft наскоро публикува обява за работа за главен софтуерен инженер-мениджър. В първоначалната ѝ версия изрично е посочено, че компанията работи по модел, който позволява изграждането на „евтини персонални компютри, захранвани чрез реклама и абонаменти“.

Въпреки че конкретната формулировка вече е премахната, в обявата все още ясно се набляга на проучването на решения, ориентирани към облака и интернет. В нея се говори и за „мисията да се внедрят в Windows изживявания, основани на облака“. 

Настоящото описание на длъжността е следното:

Вълнува ли ви формирането на бъдещето на персоналните компютри? Имате ли страстта и опита да изградите и ръководите нов инженерен екип, който да изследва уеб и облачните изживявания в Windows?
Екипът за инкубиране на Windows е натоварен да изследва нови концепции за Windows в свят, ориентиран към облака и уеб.

Екипът ни търси изключителен инженерен мениджър, който да изгради и ръководи талантлив екип от ентусиазирани инженери. Вие ще работите по иновативни уеб и платформени технологии за създаване на прототипи и проучване на нови преживявания. Вие и вашият екип ще си партнирате с продуктовия мениджмънт и дизайна, за да измисляте и създавате нови изживявания, съобразени с мисията за въвеждане на изживявания, които са на първо място в облака, в Windows.

Ще създавате прототипи за потвърждаване на ранното мислене и ще използвате текущи данни и проучвания на клиентите, за да потвърждавате нашите идеи. Ще отговаряте за определянето на архитектури, инженерни планове и процеси във вашия екип, които стимулират качеството и гъвкавостта и придвижват екипа от идеята до доставката. Ще играете ключова лидерска роля в определянето и насърчаването на приобщаваща екипна култура с най-добрите инженерни практики за предоставяне на изживявания с качество и любов към клиента. Ако вие сте този човек, свържете се с нас!

Като се има предвид траекторията на Microsoft, когато става въпрос за Microsoft 365 и ролята му в цялостния пейзаж на Windows, не е съвсем изненадващо, че компанията тръгва по този път. Както Windows 10, така и Windows 11 бяха безплатни ъпгрейди. 

Фирмата обикновено възстановява разходите за разработка, като ангажира хората в екосистемата на Microsoft.

Въпреки това този ход вероятно ще бъде спорен, ако някога се осъществи. Рекламите в услуги, за които вече плащате, със сигурност няма да се харесат на някои хора. Microsoft наистина ще трябва да помисли как да рекламира усилията си, без да вбеси потребителите. Някои могат да направят паралел с Fire Phone на Amazon, който се основаваше на същата идея, но в крайна сметка се оказа голям търговски провал.

Въпреки това начинанието би трябвало да доведе и до по-ниски цени на персоналните компютри с Windows.

Бихте ли си купили компютър с Windows на по-ниска цена, ако той ви показва реклами за услугите на Microsoft? А ако изисква от вас да се абонирате за Microsoft 365? Споделете с нас в раздела за коментари по-долу!


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини