Microsoft разработват втори по-мощен Surface

1
22

Френското издание Le Parisien наскоро интервюира Изпълнителния директор на Microsoft Стив Балмър. В интервюто, Балмър говори най-вече за продажбите на таблета Surface, но споменава и една доста интересна новина. Изглежда, в потвърждение на появили се неотдавна слухове, Microsoft действително подготвят нова версия на таблета.

Новият Surface ще използва процесор на Intel и по-конкретно – трето поколение Intel „Ivy Bridge“ Core i5. Освен по-голяма производителност, таблетът ще има и спецификации като графика Intel HD Graphics 4000, оперативна памет от 4GB и SSD до 128GB. Таблетът ще е дебел само 0,53 инча, ще тежи 907 грама и ще има 10,6-инчов екран с резолюция 1920 х 1080.

Устройството ще се появи на пазара рано следващата година и ще използва операционната система Windows 8 Pro. На този етап Microsoft не са съобщили цената, за която ще се продава, но намекнаха, че няма да е по-различна от тази на ултрабуците с подобни спецификации.

Както споменахме по-горе, в същото интервю Балмър коментира и върху продажбите на сегашния им модел Surface. Директорът не пожела да дава конкретни цифри, но призна, че продажбите са по-скромни от очакваните, въпреки че моделът за $499 се разпродаде още през първите десетина дни от пускането си в онлайн магазините.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари