6.8 C
София

Microsoft разработват Surface таблет с поддръжка на LTE

Най-четени

Изглежда, че Microsoft имат намерение да направят таблета си Surface съвместим с 4G/LTE мобилните мрежи. На такива мисли ни навежда последната им кандидатура за патент подадена в Американското патентно ведомство. В описанието й виждаме устройство, което прилича доста на таблета Surface, а фактът, че е тествано с „WindowsRT8.1“ означава, че става въпрос за ARM-базирания модел Surface, а не за Surface Pro, който поддържа пълната версия на Windows 8.1.

Идеята Surface да се сдобие с поддръжка на LTE мрежи не ни изненадва особено. Все пак самите Microsoft бяха се зарекли в интервю за американската преса от миналата година, че „Windows RT ще се превърне в силна платформа за таблети с поддръжка на 3G и 4G“. Подобна информация бе потвърдена и миналия септември от Панос Панай – корпоративния президент на отдела Surface – който бе обещал, че някой от бъдещите модели от линията ще поддържа LTE.

Windows RT със сигурност няма проблем с това да поддържа LTE мрежи. Доказателство за това е таблетът Lumia 2520 на Nokia, който използва точно тази операционна система и поддържа LTE. Освен това, регистрираната в FCC кандидатура за патент оставя място за спекулацията, че дори Surface Pro 2 може да се сдобие с такава функционалност.

Microsoft отказаха да дадат коментар по въпроса, така че просто ще ни се наложи да изчакаме.

 
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини