fbpx
5.2 C
София

Microsoft Surface Go 2 ще поддържа Wi-Fi 6

Най-четени

Очакваме Microsoft Surface Go 2 да стартира до края на месец май, като според последната слухова информация за следващия удобен за работа лаптоп на Microsoft ще идва с поддръжка на Wi – Fi 6 с адаптер на Intel, който ще достига много по-високи скорости от достижимите от настоящия Wi – Fi 5 стандарт (802.11ac), като освен това ще видим и значително удължен живот на батерията и значително по-добро управление на консумираната енергия.

Информацията идва от регистрация за вписване в американския регулаторен орган FCC, като за първи път беше забелязана и разгласена от популярния технологичен портал Windows Latest. В регистрацията продуктът е описан като „преносима компютърна конфигурация“, за която се носи слух, че е именно предстоящия Microsoft Surface Go 2 с вградена допълнителна поддръжка и на мобилна интернет свързаност посредством 4G – LTE модул.

Ако информацията от източника се окаже достоверна, това ще рече, че при представянето на Surface Go 2 ще видим Wi-Fi 6 поддръжка осигурявана от адаптера Wi – Fi 6 AX200 на Intel. Припомняме, че Wi – Fi 6 стандарта отговаря на предишно известния 802.11ax по класификацията на IEEE, която в средата на миналата година прие ново правило за именуване на мрежовите стандарти на Wi – Fi, като освен стандартния цифров и буквен номер на версията на стандарта, вече е по-популярно и масово възприемано именуването с цифра – досущ както при мобилните клетъчни мрежи.

Допълнително от подаденото заявление за регистрация става ясно, че лаптопът ще осигури и поддръжка на Bluetooth 5.0.

AX200 вече поддържа двудиапазонен 2 X 2 Wi – Fi, а добрата новина за новото поколение безжична домашна интернет свързаност е именно обещаваната огромна оптимизация в енерго потреблението, постигнато благодарение на технология известна като Target Wake Time.

Удължаването на живота на батерията на лаптопите с поддръжка на технологията е постижимо благодарение на това, че хост устройството не се налага непрекъснато да бъде свързано с безжичната мрежа и да бъде активно на максимална степен – адаптерът ще комуникира с рутера и ще се активира само когато е необходим трансфер на данни, а когато същия приключи, отново ще се връща в stand by режим. Именно това намаляване на работното време на Wi-Fi модула позволява и от своя страна намаляване на консумацията на енергия.

Както вероятно сте наясно, Wi-Fi 6 също така означава по-добра безжична производителност в сравнение със стандартите от предишните поколения и още подобрена производителност в плътна среда, пълна с Wi-Fi сигнали (и друг електронен шум), които са често срещани в блокова среда.

Що се отнася до другите предполагаеми хардуерни характеристики на Surface Go 2, вече видяхме много течове и се носи слух, че таблетът ще увеличи размера на екрана леко до 10,5 инча (от 10 инча), като същевременно запазва общия размер на шасито (панелите ще бъдат по-тънки). Разделителната способност на дисплея също ще бъде увеличена до 1 920 х 1,280-пиксела, ако се вярва на докладите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини