Modbook Pro – таблет с OS X

4
20

Компанията Modbook Inc, най-накрая обяви спецификациите на дългоочаквания Modbook Pro tablet-PC. Устройството ще излезе на пазара тази година, и вероятно ще бъде един от най-мощните таблети в света.

Андреас Е. Хаас основава Modbook Inc. с намерението да създаде висококачествен таблет, който ще има възможностите на PC, качеството и надеждността на Apple MacBook и който би бил в състояние да работи с Apple OS.

Впечатляващият таблет Modbook ще се продава със стилус произведен от Wacom, който осигурява 512 нива на чувствителност на натиск, като компанията твърди, че това е повече от колкото всеки друг таблет на пазара може да предложи.

Екранът ForceGlass ще осигури повърхност симулираща хартия. Диагоналът му е 13,3 инча, а резолюцията е 1280 х 800 пиксела.

Първоначалната конфигурация на хардуера ще включва процесор Intel Core i5, работещ на 2500 MHz с до 16 GB RAM памет и 2.5 „1TB твърд диск или 960 GB SSD.

Има също така SuperDrive DVD записвачка, заедно с Gigabit Ethernet порт, FireWire 800 порт, USB 3.0 порт, Thunderbolt конектор, SDXC слот за карти, а също и комбо аудио конектор.

Компанията обещава и седем часа пълноценнта работа с 63.5 Втч литиево полимерна батерия.

Тайната на Modbook Pro таблета е фактът, че фирмата на практика взема оригиналния Apple MacBook Pro и го вгражда в таблет.

С използване на Bootcamp, собствениците на Modbook Pro ще бъдат в състояние да инсталират операционната система Microsoft Windows 7.

Цената е все още предстои да бъде обявена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари