Motorola представи съвременна версия на своята радиостанция APX Next

0
609

Компанията Motorola Solutions (не бива да се бърка със Motorola Mobility, която сега е собственост на Lenovo) представи нова версия на радиостанцията APX – APX Next. Съвременната модификация на устройството има сензорен дисплей и поддържа гласово управление.

Новата радиостанция APX Next допълнително към стандарта LMR (land mobile radio) поддържа и LTE връзка. Също така устройството може да показва своята локация.

Въпреки че много от тези функции са достъпни в смартфоните от много години, тяхното реализиране в подобни устройства е по-сложно. Сензорният екран трябва да работи и в дъжд и сняг и когато потребителят носи ръкавици. Необходимо е радиостанцията от подобен вида да бъде внимателно проектирана, за да не може LTE модулът да създава пречки в работата на LMR. LMR е жизнено важна технология за извънредни ситуации, когато мобилните връзки са повредени или претоварени.

Системната за гласово управление ViQi дава възможност за лесно търсене на автомобилни номера, информация за шофьорските книжки и идентификационните номера на автомобилите (VIN). В бъдеще се предвижда разширяване възможностите на ViQi – добавяне на възможност за превод от един език към друг и други

Радиостанцията APX Next вече може да бъде предварително поръчана, но цената не е обявена. Отбелязва се, че реалната цена на новото устройство ще зависи от количеството поръчки.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари