Mountain Lion поврежда батерията на компютъра ни?

8
29

Mountain Lion за броени дни се превърна в един от най-успешните рилийзи на OS X в историята на Apple. Само за четири дни последната версия на платформата бе свалена над три милиона пъти. Възторгът на потребителите обаче може бързо да бъде потушен от неприятна информация свързана с операционната система.

Многобройни потребители, инсталирали Mountain Lion на компютрите си, твърдят, че платформата е причинила понижаване на живота на батерията. Сред жалбите има такива на собственици както на MacBook Air, така и на MacBook Pro. Някои от потребителите твърдят, че след инсталирането на OS X 10.8, батерията на лаптопите им падала два пъти по-бързо.

Един от потребителите, оплакващи се по всевъзможни форуми в интернет, дори твърди, че с очите си вижда как индикаторът за живота на батерията сваля постоянно стойността си. Подобни проблеми биха могли да се получат при проблеми с достъпа до мрежи, при завишена работа на централния процесор, докато не работим с приложения и други.

От Apple засега не са обяснили каква е причината за този проблем, но твърдят, че работят по въпроса. Единственото нещо, което са посъветвали досега, е сами да направим диагностика на компютрите си, за да се уверим, че батерията действително издържа по-малко под Mountain Lion, отколкото е издържала преди това.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари