MSI въвежда поддръжката на XMP профили в своите дънни платки за процесори AMD Ryzen

0
416

Към днешен ден повечето комплекти оперативна памет с повишено бързодействие, поддържат технологията Intel Extreme Memory Profile (XMP), която съществено облекчава избора на оптималните параметри при овърклок. XMP технологията работи само с процесори на Intel и новите притежатели на процесори AMD Ryzen трябва ръчно да променят всички най-разнообразни параметри за постигане на най-добър овърклок на DDR4 паметта.

MSI възнамерява да промени това и обеща, че съвсем скоро ще представи новата технология A-XMP, даваща възможност за достъп до XMP профилите, записани в нестандартните JEDEC сектори на SPD чиповете. Това с от 176 до 255 свободни байта. Производителят подчерта, че технологията A-XMP ще се поддържа от абсолютно всички дънни платки с AM4 сокет. Новите дъна ще поддържат и обновяванията за UEFI, които AMD обеща съвсем скоро да качи в своя официален сайт.

Да си припомним, че производителността на новите процесори Ryzen директно зависи от скоростта на използваната оперативна памет. В новите процесори на AMD, честотата на контролера на паметта зависи от работната честота на шината Infinity Fabric, използвана за връзка между различните модули в чипа. А това означава, че овърклокът на оперативната памет при процесорите Ryzen води до увеличаване пропускателната способност на вътрешната процесорна шина и до по-бърза работа на самия процесор.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари