MSI готви бюджетна версия на GTX 680 Lightning с индекса „L“ в името

0
57

Продължава относителното затишие на пазара на графичните ускорители, прекъсвано единствено от случайни анонси на нови модели от актуалните серии Radeon и GeForce. Този сегмент обаче ще се съживи с предстоящото пускане на новия едноядрен флагман на NVIDIA с 28-нанометровия чип GK110 в лицето на адаптера GeForce GTX Titan. В същото време, за взискателните потребители, Micro-Star International възнамерява да предложи видеокартата GTX 680 Lightning L. Както беше съобщено от нашите чуждестранни колеги, пред нас стои по-бавната и по-евтина версия на оригиналния модел GTX 680.


Базиран на чипа GK104 с 1536 поточни CUDA-процесора, новата видеокарта се характеризира с честотна формула от 1019/1084/6008 MHz, а за сравнение ще дадем пример със „стандартната“ версия, работеща на честотите от 1110/1176/6008 MHz. Всички останали характеристики на GTX 680 Lightning L са идентични с тези на неговия предшественик. Ускорителят разполага с 2 GB GDDR5 видео-памет, а в качеството на охладителна система се използва фирмения кулер Twin Frozr IV с тънка пластина и стабилизатор на напрежението на ядрото GPU Reactor. В конструкцията на охладителя се използват чифт 100 мм вентилатори, под които е разположен масив от алуминиеви ребра, пронизани от 8-милиметрови никелирани топлинни тръби.

Картата MSI GeForce GTX 680 Lightning L поддържа фирмените технологии Military Class III, V-Check Points и Triple Overvoltage, а на интерфейсния й панел присъстват видео-изходите DVI (x2), HDMI и DisplayPort. В продажба, този модел ще се появи на 15 февруари, а цената му трябва да бъде по-ниска от $ 499, на която се продава оригиналния модел.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари