Популярната компания Micro-Star International представи нови фърмуери за своите дънни платки с чипсетите Intel Z370 и X299, добавящи поддръжката на технологията CPU-Attached RAID.

С помощта на тази технология потребителите могат да създават RAID масиви от NVMe флаш дискове, обслужвани директно от процесора. По този начин се избягват ограниченията, типични за DMI 3.0 шината, съединяваща централния процесор с чипсета.

MSI показа и резултатите от тестовете на RAID 0 масив, създаден от два NVMe диска, използващи PCI Express 3.0 линиите, обслужвани от процесора и чипсета. Наблюдава се значителен ръст на скоростта както при последователните, така и при случайните четене и запис на данни.

За създаването на тези RAID масиви MSI предлага своя фирмен софтуер M.2 Genie. Трябва да се има предвид, че централните процесори Intel Coffee Lake-S имат едва 16 линии PCI Express 3.0, предназначени за обслужване на видеокартите.

Ето ги и списъците на дънните платки, за които се предлагат новите фърмуери, добавящи поддръжката на технологията CPU-Attached RAID:

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари