MSI измисли самопочистващи се вентилатори

2
21

Въпреки всички технически трикове, във вътрешността на компютрите периодично се събира прах, който след това пречи на тяхната нормална работа. И ако никога сте поглеждали в корпуса на любимия си компютър, рискувате да се ужасите, ако го направите. Компанията MSI е измислила прост начин за справяне с праха – самопочистващи се вентилатори.

Принципът на работа на решението на MSI е дост прост. Единствената разлика между новите и обикновените вентилатори е, че новите продукти в първите 30 секунди след зареждането на компютъра се въртят в обратна посока, т.е. в посока, противоположна на нормалното им движение. MSI нарича тази технология Dust Removal Technology и уверява, че тя спомага за значително по-добро охлаждане на графичните карти. Вярно е, че прахът от вентилаторите почти сигурно ще продължи да се скита из останалите части на компютъра и в крайна сметка ще се загнезди в някой друг компонент, но от MSI се опитват да не мислят за това.

В момента Dust Removal Technology е достъпна само в графичната карта от висок клас MSI N580GTX Lightning Xtreme Edition (Nvidia GTX 580), която струва около 600 щатски долара. Компанията обаче се надява в близко бъдеще да внедри своето ноу-хау в по-широка палитра от своите продукти.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
frenchev
frenchev

Много странна схема сте истипосали, а знаете ли че центробежния вентилатор не може да връща въздуха в обратна посока 🙂

iRONY
iRONY

Това центробежни вентилатори ли са ?!?