MSI обяви TGP нивата на видеокартите GeForce RTX 3000 в своите нови геймърски лаптопи

1
585

Компанията Micro-Star International реши да проясни ситуацията с многобройните конфигурации на видеокартите GeForce RTX от серия 30 в своите геймърски лаптопи. По време на стрийм предаването MSI Insider представители на производителя съобщиха кои именно модификации на графичните карти Ampere ще се използват в новите лаптопи на MSI.

В таблицата по-горе е показана информацията за нивото TGP (Total Graphics Power) на видеокартите GeForce RTX 3060/3070/3080 в типичните конфигурации на лаптопите на MSI. Този показател може да се променя в зависимост от хардуера на тези мобилни устройства. Не бива да забравяме и за технологията Dynamic Boost 2.0, която може да промени TGP в рамките на от 5 до 20 W чрез разпределянето на изчислителната мощност между централния процесор и графичната карта.

Представителите на MSI заявиха, че липсата на детайлни технически характеристики на видеокартите в спецификациите на лаптопите се дължи но това, че за всеки регион се предлагат редица конфигурации и на практика е невъзможно всичко да се опише в страниците на съответния продукт. Това обяснение не изглежда много убедително, особено като се има предвид, че в различните региони разликите са сведени само до клавиатурната подредба и щепсела на компютърното захранване.

Наскоро излязоха тестовете на лаптопите MSI GE66 Raider и GS66 Stealth, оборудвани с видеокартата GeForce RTX 3070. В първия случай TGP е настроен на 115 W, А във втория – на 80 W. Като резултат от това разликата в производителността на мобилната видеокарта GeForce RTX 3070 достига 31 процента.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари