MSI показа концепт на портативен графичен таблет и нов нетбук

0
22

На специално мероприятие в Амстердам (Нидерландия), компанията MSI представи няколко свои нови продукта, подготвени за Computex 2010, сред които особен интерес е предизвикал концептът SketchBook. Както съобщава испанското подразделение на Engadget, това устройство е разработено специално за художници и хора използващи графични таблети.

На външен вид, устройството изглежда, като компактен ноутбук или нетбук с необичаен кръгъл тъчпад, намиращ се в горния десен ъгъл, но това не е единственият детайл, който привлича вниманието. Клавиатурният блок може да се върти на 180°, което открива достъп до интегрирания графичен таблет.

Устройството се позиционира, като джаджа, която позволява на дизайнери и художници с лекота да съхранят своите идеи и чертежи, по време на път. Разбира се, за тези цели може да се използва и iPad, но разработчикът е уверен, че графичният таблет в случая ще бъде много по-удобно решение. Относно техническите характеристики на необичайната портативна джаджа, от MSI все още не са публикували информация.

Компанията в допълнение към по-горе описаното устройство, е показала и новият си пълнометражен нетбук Wind U160DX, който е базиран на модела Wind U160 и на външен вид той практически не се отличава от своя предшественик, но е извършено вътрешно обновление на компонентите, сред които се намира по-мощния процесор Intel Atom N455 и оперативната памет DDR3, а оригиналната технология Turbo Drive Engine позволява увеличаването на производителността на нетбука с едно натискане на специален хардуерен бутон. Вградената акумулаторна батерия пък позволява работа на устройството до 15 часа с едно презареждане.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари