MSI представи компютър-раница за виртуална реалност

0
15

Малко след HP и MSI анонсира свой преносим-компютър-раница, специално предназначен за работа с виртуална реалност. Този компютър дава възможност на потребителите с VR шлемове като Oculus Rift или HTC Vive, свободно да се придвижват в пространството, без да са свързани с проводници към мощния десктоп-компютър. Компютърната „раница“ на MSI тежи почти 5 килограма, а капацитетът на вградената акумулаторна батерия е достатъчен за 50-90 минути игри. Батерията може да се изважда и подменя.

 

В раницата е вграден компютър с дънната платка MSI Z170, на която е поставен процесор Intel Core i7 от шесто поколение, както и видеокартата NVIDIA GTX 980. Всички компоненти и модули могат да се заменят – възможно е поставянето на по-мощната графична карта NVIDIA GTX 1080. За включване на външни периферни устройства са предвидени два USB 3.0 порта, два USB 2.0 порта и един HDMI видеоизход. Всъщност, такива са минималните системни изисквания на шлемовете за виртуална реалност Oculus Rift и HTC Vive.

 

Охлаждането на устройството е активно, с помощта на вентилатори, които издухват горещия въздух през решетките от двете страни на устройството. MSI твърди, че потребителите няма как да усетят нагряването на устройството, понеже корпусът е направен от специален материал. Информация за цената засега няма.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за