MSI регистрира версия на RTX 3060 Ti за крипто миньори – лоши новини за геймърите?

4
1803

В Евразийската Икономическа Комисия е постъпила заявка за регистрация на миньорски видео карти от MSI. В момента става въпрос само за RTX 3060 Ti, но никой не знае какво следва. Подобен ход сме виждали и преди с Turing карти, но сега ситуацията е по-различна. Притесненията, че криптоминьорите ще вдигнат цените на картите до дупка и ще изкупят така или иначе минималните наличности, са по-валидни от всякога.

Важно е да се отбележи, че регистрацията сама по себе си е гаранция, че ще видим такъв продукт

Има практика тези регистрации да се използват, за да може дадена компания да регистрира дадено търговско име. Но не трябва и да се заблуждаваме. На 19-та годишна J.P. Morgan Tech/Auto Forum конференция, главния финансов директор на Nvidia Колет Крес заяви, че компанията обмисля сериозно да рестартира миньорските серии видеокарти.

Те са характерни с това, че охлаждащите елементи са редуцирани и нямат козметични функционалности като RGB

Ръстът в цената на Etherium е способен да създаде допълнителното търсене, което Nvidia търси, за да пусне картите. Освен това има още един детайл. Една карта като RTX 3080 се оказва, че има три до четири пъти по-висок хашрейт в сравнение с предишното поколение RTX 2080. При AMD нещата не стоят така и ръстът в производителността при копаене на RDNA2 архитектурата спрямо RDNA1 е доста по-скромен. Като добавим и значително по-добрата енергийна ефективност, нещата стават сериозни. RTX 3060 Ti например има по-ниска консумация с 50 вата от RTX 2080 Ti, предоставяйки доста близка производителност на копачите.

Все фактори, които допълнително насочват миньорите към RTX 3000

Като цяло, ако това стане, лошите новини за геймърите са сериозни. Освен настоящите липси, ще видим и пренасочване на производствени мощности към специално предназначени карти за крипто ентусиастите.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари