MSI ще покаже на Computex 2010 няколко оригинални устройства

1
27

Както съобщава ресурсът bit-tech.net, на предстоящото изложение Computex 2010, компанията MSI подготвя няколко оригинални устройства, с които възнамерява да привлече вниманието на посетителите.

Първото от тези устройства се явява външна видеокарта за ноутбуци GUS (Graphics Upgrade Solution), в основата, на която лежи видеокартата Radeon HD 5670 с 1 GB памет GDDR5, която ще бъде поместена в отделен пластмасов корпус. Връзката с ноутбука ще се осъществява чрез интерфейса ExpressCard, като в случая ще се използва специален меден екраниран кабел, който ще позволява използването на 70% от максималната пропускателна способност на интерфейса, като за в бъдеще за подобни решения се планира използването на интерфейса USB 3.0. Цената на споменатата видеокарта ще бъде $179-$230. От MSI планират продажбите на GUS да се извършват и в качеството на отделен корпус, без наличието на видеокарта в него, на цена от $100-$110, като в този случай потребителят ще има възможност да избере каква видеокарта да постави, но единственото условие ще бъде, тя да притежава интерфейс за връзка PCI-Express 2.0. Много важна особеност, която не бива да пропускаме да ви споменем, е че използването на високопроизводителни графични адаптери няма да е възможно, защото в корпуса няма да бъде наличен 6-пиновия захранващ конектор.

Аналогично на компанията ASUS, MSI разработи дънна платка, която използва чипа Lucid Hydra с възможност за едновременно поместване в една система на видеокарти от AMD и NVIDIA. Моделът е с наименованието 870A Fuzion, а цената на която ще се предлага е около $180-200. Чипът Lucid Hydra ще присъства и в още едно предложение на MSI, което представлява дънна платка под наименованието P55A Fuzion, базирана на чипсета Intel P55 в която ще бъдат реализирани високоскоростните интерфейси USB 3.0 и SATA3, а ориентировъчната й цена все още не е съобщена.

Другото интересно устройство, което можем да очакваме на щанда на компанията е геймърският ноутбук GT660, който ще притежава 16-инчов дисплей и висококачествени динамични високоговорители със събуфер, производство на Dynaudio. Сред арсенала от технически характеристики на новия геймърски ноутбук, ще присъства дънна платка, базирана на чипсета Intel H55, процесор Intel Core i7-720QM, оперативна памет стандарт DDR3 с обем 6 GB, твърд диск с капацитет на дисковото пространство 500 GB (ще има възможност за поставянето на втори твърд диск) и дискретна видеокарта GeForce GTX 285M с 1GB памет стандарт DDR3. С времето от компания обещават, че бъде пуснато и по-производително графично решение, но този път производителят ще бъде NVIDIA. В допълнение към технологията TurboBoost, в ноутбука на MSI ще се появи още една технология за оувърклок Turbo Drive Engine, която ще се активира с натискането на един единствен бутон. Геймърският ноутбук MSI GT660 ще бъде пуснат в продажба след изложението, като цената му във Великобритания ще бъде £1500.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари