MSI C847MS-E33 – нова дънна платка с вграден двуядрен Intel Celeron 847

0
148

Според информацията в интернет, Micro-Star International в момента работи върху нова компактна Micro-ATX дънна платка, която ще пристига заедно с процесора Intel Celeron 847 в BGA изпълнение. Новото дъно е с търговското наименование MSI C847MS-E33 и ще разполага с двуядрен чип от 32-нанометровото поколение Sandy Bridge, а номиналната му работна честота е 1,1 GHz, има 2 MB кеш от второ ниво, както и двуканален контролер на DDR3 оперативна памет.

Ниското енергопотребление на процесора, което е само 17 вата, е позволило на инженерите от MSI да използват пасивен охладител, който трябва да бъде напълно достатъчен. Дънната платка е базирана на чипсета Intel NM70 и може да предложи на потребителите по един порт SATA-III и SATA-II, чифт слотове DDR3 DIMM с поддръжка на модули оперативна памет DDR3-1333 MHz с максимален капацитет до 16 GB и с възможност за работа в двуканален режим. Освен това, върху платката присъстват и два класически PCI слота, един PCI-Express x1, както и PCI-Express 2.0 x16 за включване на дискретна графика.

На интерфейсния панел на новата дънна платка са изведени стандартните конектори предоставящи 6-канален звук с оптични и коаксиални (SPDIF) изходи, Gigabit Ethernet-мрежов модул, няколко универсални порта USB 2.0/1.1, както и видео-изходите HDMI и D-Sub. Очаква се, че новата дънна платка MSI C847MS-E33 ще се предлага на пазара за около $ 70-80 и може да се използва за основа при изграждането на бюджетен компютър.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари