Предстоящата GeForce RTX 3090 Ti вече стана причина за няколко спора, а все още дори нямаме официална дата на пускане на пазара или препоръчителна цена. Въпреки това новините за 3090 Ti продължават да изтичат и може би поради екстремния характер на този продукт, той отново привлече вниманието.

Ретуит на публикацията на @wxnod от momomo_us ни предупреди за „неприятно“ изтичане на спецификациите на MSI Nvidia GeForce RTX 3090 Ti Suprim X. Ужасът е свързан с потенциалната консумация на енергия на този гигант – изглежда, че той се нуждае от половин киловат, когато е подложен на натоварване.

По време на официалното представяне на Nvidia GeForce RTX 3090 Ti на изложението CES 2022, презентацията за съжаление беше бедна на спецификации и други подробности.

Все още се ръководим от изтеклите преди представянето спецификации за най-сигурните предположения

Ако обаче изтеклата информация в Туитър е вярна, картата ще спечели титлата за такава с най-гладен графичен процесор, продавана някога на потребителите.

Тук можете да видите предполагаемите пълни спецификации на GeForce RTX 3090 Ti Suprim X Edition на MSI.

Скрийншотът много прилича на истински, като следва стила на продуктовия уебсайт на MSI и няма видими редакции или небрежни печатни грешки в данните. Като цяло видеокартата изглежда потвърждава очакваните от нас спецификации за предстоящата версия.

Ако трябва да сме напълно обективни, цифрата за консумацията на енергия (480 W) попада в рамките на очакванията. Тъй като изстискването на Ampere илюстрира закона за намаляващата възвръщаемост.

Графичният процесор, със своите 10 752 активни CUDA ядра и работа на честота до 1900 MHz в режим Extreme Mode, ще накара тази карта да консумира 480 W при пълен товар. Интересно е да се види, че нивото на Extreme е само с 20 MHz по-високо от това на „Гейминг и тих режим“ – 1880 MHz.

Мнозина ще се запитат дали си заслужава. Абсолютните ентусиасти на обаче искат всеки един MHz, за да стигнат до ръба.

Друга интересна информация, която виждаме, са тройните 8-пинови конектори за захранването на този Suprim X дизайн на MSI. Тe ще са достатъчни, за да покрият 480 W (3 x 150 W плюс 75 W от PCIe слота), без да стигаме горните лимити. Лесно е да се постави под въпрос това решение. По-новите захранващи конектори с висока плътност, каквито се използват в референтните модели на Nvidia, са реалност. Все пак MSI явно има своите причини да избере по-стария неугледен вариант. Моделът MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim, който не е Ti, използва същата конфигурация.

Очакваме допълнителни подробности за GeForce RTX 3090 Ti директно от Nvidia – преди края на януари. Няма потвърждение на слуховете за забавяне поради хардуерни и софтуерни проблеми. Приемаме, че графикът, определен на CES 2022 само преди две седмици, все още важи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари