Musaic – безжична музикална система, която контролира и осветлението

0
43

Повечето потребители вече разполагат с Wi-Fi у дома – един от факторите, които направиха безжичните музикални системи толкова популярни. Нищо чудно, че на пазара продължават да се появяват нови и нови компании произвеждащи подобна техника. Едно от най-новите имена в тази индустрия е Musaic – лондонска фирма, която цели да предостави на потребителите висококачествени, съвместими и интегрирани продукти.

В момента компанията разполага с два модела системи – МР5 и по-голямата МР10. Първата е с размери 34,3 х 9,5 х 12,4 сантиметра и е предназначена за по-малки помещения като спални или кухни и има мощност от 36 вата. По-големия модел МР10 има размери 41,2 х 11,5 х 14,6 сантиметра и е подходяща за по-големи помещения и офиси с мощността си от 60 вата.

И двете системи обещават три неща на потребителя: високо качество на възпроизведения звук, съвместимост с широка гама от продукти и много видове съдържание и, не на последно място, възможност за управление на осветлението в дома. Последната функция е възможна благодарение на вградената в системите технология AllJoyn. Същата технология позволява и комуникацията на устройствата с различни видове интелигентни уреди и системи.

Все още, обаче, Musaic не са пуснали продуктите си на пазара. В момента в сайта Kickstarter тече кампания по набирането на средства за производството на двете системи. Преди те да станат факт, компанията трябва да събере 60 хиляди британски лири.

 

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за