Muse – домашен уред за измерване на мозъчната активност

0
217

Фирмата Interaxon представиха уникален продукт на име Muse. Muse е леко устройство, което се носи на главата, и което използва „съзнанието ни като контролен център“, превръщайки мозъчните вълни в цифрови сигнали. Посетителите на CES имаха възможността не само да видят този интересен продукт, но и да го изпробват.

Muse разполага с четири сензора и е специално проектиран за използване на приложения с упражнения подобряващи работата на мозъка, подпомагащи ученето и справянето със стреса. Устройството се свързва със смартфон или таблет чрез Bluetooth и по този начин показва на екраните им активността на мозъка ни в реално време. Преди с подобни технологии разполагаха само лекарите. Interaxon обаче подчертават, че това е масов потребителски продукт, а не специализирана техника.

Упражненията, които можем да правим на Muse, стимулират мозъчната активност и ни снабдяват с важна информация за това как работи мозъка ни. Според компанията, ако знаем тези данни, ние можем да ги използваме, за да предизвикваме определено състояние на мозъчната си активност в определени ситуации и така да се справяме по-добре със задачите, които изникват в живота ни постоянно.

Muse ще бъде пуснат на пазара в края на годината и ще струва $199.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари